Sahurda yenen yemeklerin hem tok tutması hem kolay hazırlanması tercih edilir. Yumurta zengin besin içeriğiyle sahur sofraları için ideal seçeneklerden biri. Yumurtayı tek başına yemeyi tercih etmiyorsanız tarif önerilerimize göz atmak isteyebilirsiniz.
Ispanaklı yumurta
Malzemeler
- 500 gr ıspanak (dondurulmuş da kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin ve iri parçalar halinde doğrayın.
Küp doğradığınız soğanı tencerede hafif pembeleştirin, üzerine yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ekleyip yüksek ateşte ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar kavurun (ek su ilave etmeyin, ıspanak kendi suyunu salacaktır). Ardında tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Kavrulan ıspanakların üzerine aralarında boşluklar bırakarak yumurtaları kırın. Sonra kullandığınız tava ya da tencerenin kapağını kapatarak yumurtalar istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Ispanakları önceden kavurup hazırlarsanız, sahur saatinde sadece yumurtaları kırıp yemeği hızla hazırlayabilirsiniz.
Patatesli yumurta da sahur için doyurucu bir alternatif olacaktır.