Kahvaltı, brunch veya akşam yemeği için İspanyol Omleti yapmayı deneyebilirsiniz…
Tortilla olarak bilinen İspanyol omleti, her zaman sevilen ve tercih edilen bir tarif.
Bu kalın ve lezzetli omleti yemesi çok zevkli ama onu kırmadan çevirmek maharet istiyor. Bu yüzden fırında pişirmek, bu soruna en mükemmel çözüm. Silikon ya da normal kek kalıbı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kalıbınızı biraz yağlamak.
Aşağıdaki tarif yeşil sebzelerle hazırlandı ama arzu ederseniz, hemen hemen tüm sebzeleri kullanabilirsiniz. Tarifimiz tortilla ve frittata arasında bir yerde. Akşam yemeğinde büyük bir salata ile veya kahvaltıda kendi başına tüketebilirsiniz.
Yeşillikli İspanyol Omleti
Malzemeler:
8 büyük yumurta
2-3 orta boy, ince dilimlenmiş patates
1 büyük veya birkaç küçük beyaz, ince dilimlenmiş soğan
Doğranmış yeşillikler ya da hoşunuza giden sebzeler
Tuz ve biber
Zeytin yağı
Tereyağı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Fırını, fanını kullanarak yaklaşık 160-180°C ısıtın.
Bir çorba kaşığı yağı orta-düşük sıcaklıkta ısıtıp soğanları ekleyin. İpeksi bir yumuşaklıkta olması gerektiğinden düşük ateşte ve yavaş pişirin.
Patatesleri mikrodalgada, yüksek ısıda, yaklaşık 4-5 dakika, streç filmle kaplı bir kapta ya da suda haşlayarak pişirin. Haşlarsanız, kızartma tavasına eklemeden önce kurumalarını bekleyin. Onları daha sonra omlete eklemek için hafifçe kızartın.
Soğanları, yumuşayıp hafif bir renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Kavrulmalarını engellemek için biraz su ekleyin.
Patateslerin ayrı kızartılabilmeleri için fritöz veya başka bir tava kullanabilirsiniz.
Patatesleri soğanların yanına ekledikten sonra hafifçe baharatlayın. Yumurtaya da baharat ekleyeceğiniz için aşırıya kaçmayın.
Birkaç dakika kızarttıktan sonra biraz soğumaları için kenara bırakın.
Kızartma yağının bir kısmını, ılınınca kalıbınıza koyarak yağlamak için kullanabilirsiniz.
Yeşilliklerinizi veya sebzelerinizi de tavaya ekleyin. İsterseniz bu noktada biraz tereyağı veya biraz su kullanabilirsiniz. Tavanın kapağını kapatıp biraz buharda pişirin ya da kızartın. Piştikten sonra diğer pişmiş malzemeleri ekleyin.
Yumurtalarınızı geniş bir kapta çırpın ve baharat ekleyin.
İç harcınız oda sıcaklığına yaklaştığında çırpılmış yumurtalara ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağladığınız kalıba dökün.
Kalıbınızı bir fırın tepsisine oturtup sabit durduğundan emin olun.
Ardından 20-30 dakika kadar fırında pişirin.
Biraz soğumaya bırakın, sonra kesin ve afiyetle yiyin!