Malzemeler
1 kg. sardalya balığı • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu • 3 yemek kaşığı zeytinyağı • Renkli tane karabiber • Servis için limon
Balıkların pullarını elinizle ovuşturarak temizleyin. Ardından iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkartın. Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra iyice tuzlayın. Balıkları tel ızgara üzerine sıra sıra dizin. Zeytinyağı ve tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın lekarna-slovenija.com/. Elde ettiğiniz karışımı bir fırçayla balıkların üzerine sürün. Izgaraya aldığınız balıkların üstünü arada zeytinyağı ile yağlayarak arkalı önlü pişirin (Çabuk piştiği için kurumamasına dikkat edin). Izgara sardalyaları servis tabağına alın. Yanında limon ve salatayla servis yapın.