Malzemeler
15-20 tane kabak çiçeği, 1 su bardağı pirinç, 1 adet kuru soğan, 1 adet domates, nane, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı
Yıkadığınız kabak çiçeklerinin sap kısmındaki yeşillikleri ayıklayın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çıkartın. Bir tencereye zeytinyağını ve küp küp doğradığınız soğanı ilave ederek kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesi katın. 5 dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra üzerine ince ince kıydığınız nane ve maydanozu, karabiberi, tuzu, yarım bardak suyu ilave edin ve demlenmeye bırakın. Soğuyan harçtan kabak çiçeklerinin içine birer tatlı karşı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dik bir şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve suyunu da ilave edip pişirin.