Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 orta boy kabak halka dilimlenmiş
- 2 arpacık soğanı, kıyılmış
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 2-3 sap taze soğan, halka doğranmış
- 1 bardak krema
- 1 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin; kabaklar, arpacık soğanı, taze soğanı ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ara sıra karıştırarak kabaklar gevrekleşene kadar 4 ila 6 dakika pişirin.
Kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavayı ateşten alın; panko ve peynirin yarısını karışıma ilave edip karıştırın.
Karışımı kaşıkla fırın kabına boşaltın. Kalan panko ve peyniri üzerine serpin; tuz ve karabiber ekleyin. Üstü altın sarısı olana kadar 8 ila 10 dakika pişirin.