Malzemeler:
2 adet kabak
Sos:
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 10 adet fesleğen yaprağı,
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan spiral sebze doğrayıcı ile spagetti gibi doğrayın. Ardından ya kızgın tavada çok az zeytinyağı ile 1-2 dakika soteleyin ya da kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayıp hemen buzlu suya alın ve süzün.
Sosu için; taze fesleğini ince kıyın, zeytinyağı, rende parmesan peyniri ve balzamik sirkeyle karıştırın.
Kabakları servis tabağına alıp sosu ilave edin, üzerine biraz daha parmesan rende ekleyebilirsiniz. Domates ve bebek ıspanak yapraklarıyla servis edebilirsiniz.