Oldukça popüler ve sağlıklı bir kuruyemiş olan bademle yapılan çıtır çıtır gevreklerle dondurmaları, kek ve pastaları süsleyebilirsiniz. Bu çok basit tatlıyı, tek başına atıştırmalık olarak da afiyetle yiyebilirsiniz.
Hava almayan bir kapta uzun süre saklayabilir ve dilediğinizde çıkarıp tüketebilirsiniz.
Bu klasik tatlıya, kahve ile egzotik ve modern bir dokunuş katmak istedik.
İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı:
Malzemeler
- 400 gr toz şeker
- 250 ml mısır şurubu
- 100 ml su
- 200 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 400 gr badem içi
- 4 tatlı kaşığı hazır kahve
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Hazırlama süresi
15-20 dakika
Yapılışı
- 2 fırın tepsisini bolca yağlayın.
- Orta boy bir tencereye şekeri, mısır şurubunu, suyu ve tereyağını koyun. Orta ateşte eritin. Sıcaklığı 120 derece olana kadar pişirmeye devam edin. Badem ve hazır kahveyi ekleyin ve termometre 140 dereceyi gösterene dek veya hafif sertleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışımı ocaktan alın ve karbonatı ekleyin. Karışım kabarcıklar çıkarana kadar karıştırın.
- Yağlanmış tepsilere bölüştürün ve sıcakken metal bir kaşıkla eşit şekilde yayın.
- Soğuduktan sonra tepsidekileri parçalara ayırın ve hava geçirmez bir kapta saklayın.
- Dilediğiniz zaman kahve eşliğinde bademli crunch’ın tadını çıkarın.
Kaynak:
https://beansnbrews.medium.com/recipe-almond-coffee-crunch-69b16c2e86b3