Malzemeler
- 1 çay bardağı Pınar light süt
- 1 çay bardağı susam yağı
- 1 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 125 gr Pınar tereyağı
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un veya çavdar unu
Malzemeler – şerbet
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
- Şerbeti kaynattıktan sonra içine limon suyu damlatılıp 5 dakika daha kaynatıp soğutun.
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler kesip başparmak iriliğinde şekillendirip rendenin iri kısmına bastırarak şekil verelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra üzerine soğu şerbeti döküp dinlenmeye bırakalım.