Malzemeler:
- 3 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gr haşlanmış tavuk eti
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Çorbayı yapmaya başlamadan önce 2 adet kapya biberleri közleyin. Kalan bir adet kapya biberi jülyen doğrayın.
Haşlanmış tavuk etlerini elinizle parçalara bölün.
Tencereye unu alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Közlediğiniz biberleri temizleyin ve sıvı yağı ile kavrulan una ilave edip karıştırın.
Suyu ve tavuk suyunu sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ve kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Çorba kıvam alınca blender’dan geçirin. Jülyen doğradığınız kapya biberi ve tavuk etlerini çorbaya ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ateşten alın.