Kim Kardashian, New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nin her yıl düzenlediği yardım galası MetGala’ya bu yıl Marilyn Monroe’nun tarihi bir elbisesini giyerek katılmıştı. Marilyn Monroe, pırıltılı, dar ve bedenini sımsıkı saran bu elbiseyi sadece bir kez, 1962 yılında ABD Başkanı John F. Kennedy’ye doğum günü şarkısı söylerken giymişti. Bu ikonik elbiseye girmek için 3 haftada 7 kilo veren Kim Kardashian’ın hem uyguladığı diyet hem de gençler için basıl bir rol model olduğu tartışma konusu oldu.
Müzayedede satılan dünyanın en pahalı elbisesini giyebilmek için diyet uygularken günde iki kez sauna kıyafeti giydiğini, koşu bandında koştuğunu, tüm şeker ve karbonhidratları tamamen kesip sadece sebze ve protein tükettiğini söyleyen Kardashian, “Kendimi aç bırakmadım ama çok katıydım” diyor. Peki yaptığı bu diyet ne kadar doğru? Bunun da ötesinde özellikle gençler tarafından çok fazla takip edilen böyle bir isim, istemeden de olsa hayranlarına nasıl bir mesaj vermiş oluyor? Kilo vermek elbette kötülenen bir durum değil, daha iyi görünmek ve hissetmek için fazla kilolardan sağlıklı bir yöntemle kurtulmaya çalışmak çok doğal. Şovları, milyonlarca kişi tarafından izlenen birinin uyguladığı diyeti ‘zararlı’ yapabilecek şey ise işte bu hayranlık. Birçok kişi, “insanların moda ve güzellik adına yapılması gerektiğine inandıkları şey, bir elbiseye sığabilmek için kendini zorlamak olmamalı” görüşünde.
Sağlık ve zindelik alanında, zayıf yerine güçlü olma mesajını paylaşmak ve sağlığa vücudunuzun nasıl göründüğünden daha çok önem verme konusunda ciddi bir yol kat edildi. Ancak otoriteler Kim Kardashian gibi fenomenlerin bu çabaya gölge düşürmesinden endişe ediyor. Genç ve kolayca etkilenen izleyici kitlesine karşı daha sorumlu davranmak gerektiğine inanıyor.
Vücut geliştiriciler ve sporcular, yılın belirli zamanlarında zirveye ulaşmak için diyetlerini ve antrenmanlarını uzun süreli programlar dahilinde değiştiriyorlar. Kardashian ise bunu 3 haftada yaptı.
Hızla kilo vermek işe yarar mı?
Hızlı diyetin uzun vadede işe yaramadığı biliniyor. Karbonhidrat ve şekerleri kesmek vücut ağırlığında önemli bir düşüşe neden olur ancak kaybolan ağırlığın hepsi vücut yağı değildir. Aşırı terlemeye ve hatta daha fazla dehidrasyona neden olmak için sauna takımlarına eklenen düşük karbonhidratlar, tüm vücut yağının değil, büyük miktarda su ağırlığının kaybolmasına neden olur. Normal bir şekilde yemeye ve sıvı almaya geri dönüldüğünde su tutma potansiyeli yeniden kazanılacak ve buna eklenecek daha fazla yağ depolaması olacaktır.
Bu nedenle, bu hızlı diyetin iyi bir fikir olduğunu düşünenler aslında çok da doğru yapmıyor. Konunun uzmanları böyle bir diyetin uzun vadede işe yaramayacağını, düzensiz beslenme uygulamalarına neden olabileceğini söylüyor. Hatta sağlık için tehlike oluşturabileceği ve metabolizmaya zarar verebileceği konusunda uyarıyor.
Bu nedenle yapacağınız en doğru şey, bu konuda ünlülerin yaptıklarını uygulamak değil, bir beslenme uzmanına danışarak sizin için en doğru yöntemi hayata geçirmek olacaktır.
Kaynak: www.medium.com