Malzemeler:
- 500 gr. arborio pirinci
- 200 gr. karides
- 200 gr. bezelye
- 2lt. tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 100 gr. tereyağı
- 100 ml. Zeytin yağı
- 100 gr. parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup küp doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara pirinçleri ekleyin kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ısıtın bir kepçe yardımıyla pirinçlere ekleyip pirincin suyu çekmesini sağlayın. Her seferinde suyunu çektiğinde tavuk suyunu ilave edin.
Temizlediğiniz karidesi, kaynar tuzlu suda çok az haşlayın. Bezelyeleri de şok haşlama yapıp buzlu suda bekletin.
Pirinçlerin yumuşamaya başlayınca hafif haşlanan karides ve bezelyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Risottoyu bağlamak için tereyağı ve toz parmesanı ilave ederek karıştırın, servise hazırsınız.