Malzemeler
4 adet jumbo karides ve 2 adet levrek (temizlenmiş) • 4-5 dal maydanoz
1 adet soğan • 2 lt. su • 3 yemek kaşığı zeytinyağı • 2 diş sarımsak (doğranmış)
4 adet domates • 1 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu • Tuz • Karabiber
Soğanı soyun. Levreği doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatın. Bütün halindeki soğanı, karidesleri, maydanoz dallarını ve balık parçalarını ekleyin. 15 dakika haşlayın. Bu arada domatesleri rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağını koyun, sarımsak ve domates rendesini ekleyip kavurun. Balıklar haşlanınca soğanı içinden çıkartın. Sarmısaklı domatesi ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kasede limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadarını ekleyip ılıtın. Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yanında krutonla servis yapın.