Malzemeler
Orta büyüklükte bir karnabahar, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı kaşar peyniri, 3 yemek kaşığı un, 1 bardak süt, 2 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber.
Karnabaharı dallarından ayırın ve yıkayın. Daha sonra tuzlu ve sirkeli suda yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Süzdüğünüz karnabaharları yağladığınız graten kabına alın. Beşamel sosu hazırlamak için küçük bir tencerede
2 yemek kaşığı tereyağını eritin üzerine unu ilave edin. Unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra bu karışıma azar azar sütü dökün bu esnada unun topaklanmaması için sürekli bir şekilde karıştırmaya devam edin. Sos muhallebi kıvamı alına kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuz ve karabiberi de ekleyin. Bu sosu karnabaharların üzerine dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıttığınız 200 0C’lik fırında üstü pembeleşip kızarıncaya kadar pişirin.