Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Yanında servis edebilirsiniz:
- 1⁄2 su bardağı çekirdeksiz kalamata zeytin
- 3 adet kurutulmuş domates (ince dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Karnabaharın etrafında kalan yaprak varsa temizleyin. Ortasındaki kalın sapı keskin bir bıçakla çıkarın ama karnabaharı dağıtmamaya dikkat edin.
Karnabaharı önce ortadan ikiye sonra kestiğiniz her parçayı da tekrar ikiye kesin. Kullandığınız karnabaharın büyüklüğüne göre dilim sayısını ayarlayabilirsiniz. Bazı çiçekler kırılabilir, siz mümkün olduğu kadar karnabaharın dağılmaması ve bütün dilimler halinde kalmasına özen gösterin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karnabaharları dikkatlice alın.
Bir kasede zeytinyağı ve toz baharatları karıştırın. Bu karışımı karnabaharların üzerine sürün.
180-190 C’lik fırında kızarıp yumuşayana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp servis tabaklarına alın, yanında isterseniz kalamata zeytini, kurutulmuş domatesler ve maydanoz yapraklarıyla ılık servis yapabilirsiniz.