Karpuzlu Smoothie Bowl lezzetli, ferahlatıcı bir yaz kahvaltısı yapmak veya atıştırmalık için ideal!
Sadece 6 temel malzeme ile hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Hindistan cevizi sütü ekstra kremsi olmasını sağlar ve taze limon suyu mükemmel miktarda asitlik katar!
Malzemeler:
- 2 su bardağı dondurulmuş karpuz*
- 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
- 1 su bardağı dondurulmuş çilek
- 1/2 su bardağı Hindistan cevizi sütü (ya da tercih ettiğiniz başka bir sıvı)
- 2 yemek kaşığı bal ve akçaağaç şurubu
- 1 1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- İsteğe bağlı: 1/8 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Dondurulmuş meyveleri karıştırmadan önce 15 dakika oda sıcaklığında çözdürün.
Tüm malzemeleri yüksek hızlı bir blendera ekleyin ve pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
İpuçları:
- *Karpuzu dondurmak için küçük küpler halinde doğrayın ve küpleri eşit bir tabaka halinde yayarak bir tabağa alın. 2-3 saat dondurun (katılaşana kadar), ardından kullanıma hazır olana kadar bir dondurucu torbasına koyun.
- Hindistan cevizi sütü yerine tercih ettiğiniz başka bir sıvı kullanabilirsiniz.
- Sıvılar konusunda temkinli olun: Kremsi, yoğun bir smoothie bowl ile hiçbir malzemeyi tutmayan sulu bir bowl arasında ince bir çizgi vardır. En iyisi mümkün olduğunca az sıvı kullanmak ve sadece karışıma yardımcı olacak kadar eklemektir.
- En iyi sonucu almak için, dondurulmuş meyveleri karıştırmadan önce 10-15 dakika oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. Daha hızlı bir seçenek için meyveleri 30 saniye boyunca mikrodalgada da ısıtabilirsiniz.
- Buz eklemeyin: Smoothie bowl yeterince kalın değil mi? Buz eklemek yerine (ki bu kasenizi taneli ve sulu hale getirecektir), bir avuç daha donmuş çilek ve/veya ahududu ekleyin.
Kaynak: https://www.crowdedkitchen.com/