Malzemeler:
- 1 adet kavun
- 1 paket krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Kavunun kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Mutgak robotunda püre haline getirin.
Diğer tarafta sütü bir tencereye alın, şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Başka bir kasede kremayı koyulaşana kadar çırpın. Koyulaşan kremaya soğuttuğunu şekerli sütü ve kavunları ilave edin. Tekrar çırpın.
Derin dondurucu için uygun bir kaba hazırladığınız karışımı boşaltın ve dondurucuya koyun. Her saat başı dondurucudaki karışımı çıkarıp karıştırın böylece tüm karışımın donmasını sağlarsınız. Dondurmanın alacağı kıvama göre bu işlemi en az 4 kez tekrarlayın. Donan dondurmayı kaşık yardımıyla alıp servis kaselerinde servis yapın.