Tarif: Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Kıyılmış ceviz içi
- Kaymak
- Bal
Hazırlanışı
Derin bir kaba ılık sütü, suyu, şekeri, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Ardından unu ilave edin ve bir mikser yardımıyla 5 dakika boyunca çırpın.
Hazırladığınız karışımın üzerine bir poşet geçirin ve sıcak bir yerde yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa alın ve içerisine hiç yağ koymayın. Tavayı ocakta iyice ısıttıktan sonra, her seferinde birer kepçe olacak şekilde hamuru tavaya alın ve her iki tarafını da pişirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, taş kadayıfların arasına kaymak ve kıyılmış ceviz içi ekleyin. Bal ile tatlandırın.