Biraz ilgi, biraz bilgi, biraz merak, biraz toprak… Kendi ürünlerinizi yetiştirmek için metrekarelerce bahçelere sahip olmanıza ya da müstakil bir evde oturmanıza gerek yok. Doğru düzenlenmiş bir balkonda da sebze, meyve ya da yeşillik yetiştirebilirsiniz. İşte birkaç ipucu.
Biber: Biber tohumlarını domates çekirdekleri gibi toprağa ekebilirsiniz. Sıcak ya da ılık bir toprağa ekerseniz daha hızlı çimlenecektir. Çimlendikten sonra direkt güneş ışığından uzak tutmanızı öneririz.
Domates: Büyüdükçe birkaç alt yaprak ve yaprak dibinden çıkan filizleri alın, tek veya 2 dal halinde büyütün. Düzenli olarak sulayın.
Salatalık: Salata tohumlarını toprağa koyduktan sonra üzerlerini eşit olacak şekilde ince bir toprak tabakası ile kapatın. Sulamasını yağmurlama şeklinde yapın.
Roka&Tere: Bu otların tohumlarını genişçe saksılara serpebilirsiniz. İki aylık periyodlarda ekerseniz, yıl sonu bu otları yiyebilirsiniz.
Soğan&Sarmısak: Yılın her dönemi dikilebilir. Kışın güneş alan kapalı balkonda da sağlıklı yetişir. Güneş gören bir köşede susuz bırakmadan büyütebilirsiniz.
Limon: Aynı ilkokul projelerimizdeki gibi limon çekirdeklerini nemli pamukta filizlendirin. Filizleri saksıya ekin ve yerini çok değiştirmemeye dikkat edin. Toprağı hep nemli kalacak şekilde sulamayı unutmayın.
Patlıcan: Tohumlarını toprağa ektiğiniz ilk 10 gün oda sıcaklığında bekletin. Çimlendikten sonra saksıyı daha aydınlık ve serin bir yere taşıyabilirsiniz. Arada toprağını havalandırmayı ihmal etmeyin.