Malzemeleri – Pilav
- 3 su bardağı kepekli pirinç
- 200 gr çiğ badem
- 50 gr çam fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Malzemeleri – Hamur
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Aldığı kadar çavdar unu
Yapılışı
- Hamur yapımı için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra 2 parçaya ayırıyoruz.
- Hamurun biri küçük biri büyük olarak ayırıyoruz. Büyük taban, küçük üst için olacak.
- İç pilavı hazırlıyoruz.
- Tereyağı ile yağladığımız borcam içine büyük hamur parçasını kenarlara taşacak şekilde yerleştirip içerisine hazırlamış olduğumuz pilavı döküyoruz.
- Kalan hamuru açıp üzerine kapak olacak şekilde yerleştirip 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.