Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1/2 demet taze soğan
- Birkaç dal dereotu
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz, Karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Kerevizleri soyup limonlu suda kararmaması için bekletin.
- Patatesi soyun. Hem kerevizi hem soyduğunuz patatesi rendeleyin ve fazla suyunu elinizle sıkın.
- Dereotu ve taze soğanı çok ince kıyarak rendelediğiniz sebzelere ilave edin.
- Sebzeleri derin bir kaseye alın, içine yumurta, un ve baharatları katarak homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın.
- Kerevizli karışımdan kaşık yardımıyla alarak kızgın yağda kızartın.