Malzemeler:
- 15 adet kestane (haşlanmış)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tutam maydanoz
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 30 gr. parmesan peyniri
- Tuz – Karabiber
Hazırlanışı:
Haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyun. Tencereye tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Ardından kestaneleri tencereye ekleyip kavurmaya devam edin ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Kestaneler parçalanmaya başladığında tavuk suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Bu arada tuz ve karabiberle tatlandırmayı unutmayın.
Çorba kıvam almaya başlayınca ateşten alıp blender’dan geçirin. Ardından içine parmesan peynirini rendeleyerek ekleyin ve birkaç dakika daha ateşte kaynatın.
Kruton ve kestane parçalarıyla servis yapabilirsiniz.