Malzemeler
2 su bardağı pirinç • 200 gr kestane • 3 su bardağı sıcak su • 1 adet soğan • 3 yemek kaşığı tereyağı • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık • 2 yemek kaşığı kuş üzümü • Tuz Karabiber • 1 çay kaşığı yenibahar • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Pirinci bol suyla nişastasından arınıncaya kadar birkaç su yıkayıp süzün. Kestaneleri tavada ya da ızgarada pişirin, kabuklarını soyun. Soğanları küp küp doğrayın. Yağsız tavada fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye tereyağını koyun, doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edip birkaç dakika kavurun. Daha sonra üzerine kestaneyi, suyu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra bir 10 dakika kadar demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.