Malzemeler
- 7 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş,
- ¾ su bardağı şeker
- 1 ½ çay kaşığı vanilya
- 2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- ¾ fincan un
- 1 yemek kaşığı kakao
- ¾ çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı doğal gıda boyası
- 3 su bardağı vanilyalı dondurma
- 2 ¼ su bardağı bitter çikolata (iri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Hazırlanışı
Fırını önceden 160°C’ye ısıtın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini veya fırın kabını yağlayın. İki uzun kenarda bir çıkıntı bırakarak yağlı kağıtla kaplayın. Büyük bir kapta tereyağı, şeker, vanilya ve yumurtaları çırpın.
Un, kakao ve tuzu, ardından gıda boyasını iyice karışana kadar çırpın. Hamuru hazırlanan tepsiye dökün ve küçük bir spatula ile eşit bir tabaka halinde düzeltin.
Kek dokunulamayacak kadar kuruyana kadar, yaklaşık 14 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde 5 dakika soğumaya bırakın. Tepsiden çıkarmak için yağlı kağıttan yardım alın. Soğuyunca çalışma yüzeyine aktarın; çapraz olarak ikiye bölün. Kağıdı çıkarın ve bir yarısını alt tarafı aşağı bakacak şekilde bir parça streç filmle kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
Dondurmayı mikserle yumuşayana kadar çırpın, ardından tepsideki kek katmanının üzerine eşit olarak yayın. Üzerine ikinci kek parçasını alt tarafı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Streç filme sıkıca sarın; en az 8 saat dondurun.
Kenarları düz kesmek için tırtıklı bir bıçak kullanın. Uzunlamasına 10 dikdörtgen şeklinde kesin. Bir fırın tepsisi üzerine yerleştirilmiş tel ızgara üzerine koyun; 15 dakika dondurun.
Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü (veya mikrodalga fırında) eritin. Sandviçleri dondurucudan çıkarın ve kek kenarlarından birini çikolataya batırın. Çikolata tarafı yukarı gelecek şekilde ızgara teli üzerine yerleştirin, ardından en az 10 dakika donması için dondurucuya geri koyun. İsterseniz ikinci tarafı da batırın ve dondurun. Keki ağzı kapalı olarak buzdolabında 1 haftaya kadar dondurulmuş halde saklayabilirsiniz.
Kaynak: https://www.marthastewart.com