Kış aylarında sofralarımızdan eksik etmediğimiz çorbalar hem içimizi ısıtıyor hem de ihtiyaç duyduğumuz vitamin desteğini sağlıyor. Bu soğuk günlerde, kışın en sevilen çorbaları için püf noktalarını sizin için derledik!
Yoğurt çorbası: Bu enfes çorbayı yaparken yoğurdun kesilmemesi için tuzu çorba piştikten sonra ilave edin.
Sebze çorbası: Kış aylarında yapacağınız sebze çorbalarının içine küçük bir parça kestane atmayı deneyin, lezzet farkını göreceksiniz! Bu arada sebze çorbası yaparken içine şehriye, makarna veya erişte de ilave edebilirsiniz.
Balık çorbası: Balık çorbasının suyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45 – 60 dakika haşlayın. Baş ve kuyruk kısımlarının en çok lezzet veren kısımlar olduğunu unutmayın.
Mercimek çorbası: Çorbanızın daha kıvamlı olmasını isterseniz, soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra içine 1 yemek kaşığı un ilave edin ve kavurmaya devam edin. Eğer yoğun kıvamlı çorba sevmiyorsanız, un eklemenize gerek yok.
Domates çorbası: Yaz aylarında konservesini yaptığınız domateslerle hazırlayacağınız bu leziz çorbayı eşki tadı alması için süt ilavesiyle pişirmek mümkün.
Kremalı çorbalar: Kremalı çorba yaparken kremayı çorbanın altını kapamadan hemen önce ekleyin.