Malzemeler:
- 5 kg Domates
- 50 gr Tuz
Hazırlanışı:
5 kg domatesi iyice yıkayın ve yeşil saplarını çıkarın. Bıçak yardımıyla domatesin altına çizik atın.
Tencerede kaynattığınız suya domatesleri koyup, 20-30 saniye beklettikten sonra soğuk suya çıkarın. Domateslerin kabukları bu şekilde çok daha kolay soyulacaktır.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ufak parçalara bölün ve blender’dan geçirin. Bu işlemden sonra derin ve büyük bir tencerede, püre haline gelen domatesleri pişirmeye başlayın. Karıştırırken tahta kaşık kullanmaya özem gösterin.
Domatesler kaynamaya başlayınca 50 gr tuz ilave edin. Domatesler fazla suyunu çekip, sos kıvamına geldiğinde, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara sıcakken doldurun. Ardından kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin ve iyice soğuyuncaya kadar serin ve kuru bir ortamda en az 1 gece bekletin.