Malzemeler:
- 3 adet Beyaz Soğan,
- 400 g. Çiçek yağı,
Bulamaçı İçin:
- 1 fincan Nohut unu
- 1 fincan Ilık su
- 1 çay kaşığı Acı toz kırmızıbiber, Cayenne
- 1 yemek kaşığı Toz kimyon,
- 2 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı,
Üzerini Sosu İçin:
- 1/2 fincan yoğurt
- 2 yemek kaşığı su
- 1 adet Beyaz soğan veya taze kuru soğan, ince yemeklik,
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/4 adet Yeşil biber, sapsız ve çekirdeksiz.
- 1/4 fincan Taze nane yaprakları
- Tuz Karabiber
Yapılışı;
- Bir blender veya robota ilk bölümündeki malzemelerin tamamını koyup, püre yapın. Tuz ve karabiberini tamamlayın.
- Bir kabın içine, soğanlar hariç diğer sos malzemelerini koyup, güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberini tamamlayın.
- Bir tavanın içine çiçek yağını koyup, 180C dereceye kadar ısıtın.
- Kalın dilimlenmemiş soğanları, nohut unlu bulamaca batırın. Soğanların üzerinde bir tabaka bulamaç kapladıktan sonra alıp, kızgın yağa atın. Har seferinde 3-4 parça kızartın.
- Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp, yağdan kevgirle alın. Kağıt mutfak havlusuna yağını çekirdekten sonra üzerine tuz ve biberini serpin.
- Tabağa alıp, üzerine diğer hazırladığınız sostan döküp veya bir kase içinde yanına koyup, servis edin.
Kaynak: Türkiye Köfteleri Kitabı – Pınar Et