Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- ¼ bardak süt
- 1/2 bardak sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kuş üzümü
- Maydanoz
Hazırlanışı:
Bir tavaya çok az sıvı yağ ekleyip kıymayı kavurun, küp küp doğradığınız soğanları ilave edin. Tuz, karabiberle tatlandırın. Kuş üzümlerini de ilave ederek karıştırın ve üzümler yumuşamaya başlayınca ateşten alın.
Böreği pişireceğiniz tavaya fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. 2 yufkadan birini ortadan ikiye ayırın ve bir yarısını tavaya serin, kalan yarısını böreğin üzerine sermek için ayırın. Kalan fazlalıkları dışarı doğru bırakın. Süt ve sıvı yağı karıştırıp bir harç hazırlayın. Diğer yufkayı elinizle parçalara bölün ve tavaya yerleştirin, yufkaların arasına sütlü harç ve kıymalı kuş üzümlü karışımı yayın. En üste ayırdığınız yarım yufkayı serin. Fazla olan yufkaları tavanın ortasına doğru kıvırın ve kalan sütlü harcı sürün.
Ateşte alt üst kızarana kadar pişirin.