Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gr tereyağı
- 4 adet yumurta
- 350 gr Pınar Beyaz
- 170 gr pudra şekeri
- Üzeri için çikolata sosu
Hazırlanışı
- Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 4 adet yumurtayı hamura tek tek yedirin. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ve aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan hamurları soğumaya bırakın. Bir yandan Pınar Beyaz ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Soğuyan hamurları bıçak ile ortadan ayırın ve sıkma torbası yardımıyla içlerini peynirli karışımla doldurun.
- Üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.