Malzemeler:
- 1 adet levrek
- 1 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kereviz sapı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
- Dereotu, Maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Bir soğanı soyun ve bütün bırakın, diğerini küpler halinde kesin. Patatesleri ve kereviz sağlarını soyup küp küp kesin.
- Balık suyu elde etmek için tencereye 6-7 bardak suyu koyup içine yıkanmış balığı, soyduğunuz bütün soğanı, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın.
- Balıkları 10 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir tabağa alın. Haşlama suyunu süzün.
- Tencerede tereyağını eritin, küp doğradığınız soğan, ince kıyılmış sarımsak, yine küçük doğradığınız kereviz saplarını yağda hafif çevirin. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra patatesleri ekleyip balık haşlama suyunun tamamını ekleyin ve kaynamaya bırakın. Haşlama suyunu yetersiz görüyorsanız normal su da ekleyebilirsiniz.
- Bu arada balık etlerini derilerini ve kılçıklarını ayıklayın ve ufak parçalar halinde tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber oranını kontrol edin. Son olarak kremayı ekleyip çorbayı karıştırın ve ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.