Kurban Bayramı gelince kavurma sofraların baş köşesine kuruluyor. Uzmanlar taze etin hemen pişirilmemesi ve dinlendirilmesi gerektiği konusunda uyarılar yapıyor. Peki kurban etini mükemmel pişirmek için başka nelere dikkat etmeliyiz. İşte önerilerimiz…
Dinlendirin
Kesilen kurban eti sertleşir, bu nedenle hemen tüketmek yerine eti en az 12 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha lezzetli olması için etinizi 3 gün buzdolabında dinlendirin.
Kısık ateşte değil, yüksek ateşte
Kavurmayı kısık ateşte değil harlı ateşte pişirin. Böylece et suyunu içinde tutar ve kurumaz. Eğer ızgara yapacaksınız dinlendirdiğiniz kısık ateşte pişirin.
Doğru eti seçin
Koyun etinin but ve kol kısmları, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından kavurma yapabilirsiniz.
Su eklemek…
Koyun ve kuzu etine su koymanıza gerek yok ama dana etinden kavurma yapıyorsanız çok az su ilave edin.
Lezzetlendiriciler
Kavurmanıza ekleyeceğiniz soğanı bütün halde koyarsanız dağılmasını önlemiş olursunuz, baharatları ise etler suyunu çekmeye başlayınca ekleyin.