Yediden yetmişe herkesin büyük bir iştahla tükettiği kuru fasulyeyi daha lezzetli hale getirmek sizin elinizde. Tabii ki püf noktasını biliyorsanız. Bilmiyorsanız işte size ipuçları:
Kuru fasulye gibi baklagillerin gaz yaparak midenizi rahatsız etmesini istemiyorsanız bir gece önceden içine bir miktar tuz ya da karbonat atarak suda bekletmelisiniz.
Unutmayın; fasulyeyi ıslattığınız ilk suyu 1-2 saat sonra dökerek yenisi ile değiştirmelisiniz. Bu suyu da sabah yeniden dökerek temiz bir su ile fasulyeleri kaynatmalısınız aksi taktirde kuru fasulye yemek keyif yerine bir eziyete dönüşebilir.
Kuru fasulyeyi toprak güveç tencerede ya da bakır tencerede kısık ateşte ağır ağır pişirmek de lezzetine lezzet katacaktır. Zira bu şekilde tüm malzemeler özlerini birbirine verecektir.