Malzemeler:
- Pınar Yarım Hindi
- 100 G Vişne
- 100 G Kuru Kayısı
- Defne Yaprağı
- Karanfil
- 10 Adet Arpacık Soğan
- Çubuk Tarçın
- Sirke
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Arzuya Göre Karabiber
- 50 G Badem
Marine Için: - Portakal Kabuğu
- 1 Adet Soğan
- Taze Kekik
- Sarımsak
- Sirke
- Zeytinyağı
- Tuz
- Arzuya Göre Karabiber
Hazırlanışı:
- Hindiyi marine malzemeleriyle harmanlayıp 2 gün boyunca buzdolabında bekletin.
- Marine edilmiş hindiyi tavada mühürleyin.
- Ardından aynı tavada arpacık soğanları soteleyin.
- Sos tenceresine sirkeyi alın ve kaynatın.
- Kaynamış sirkeyi kuru meyveler ile harmanlayın. Ve bekletin.
- Suyu ve meyveleri birbirinden ayırıp fırın kabına meyvelerin suyu ve hindiyi ekleyip üzeri kapalı şekilde 1 saat boyunca fırında pişirin.
- 1 saat sonunda fırından alıp kuru meyveleri ve arpacık soğanı ekleyip tekrar fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tarifin yapılışını izlemek isterseniz