But ve göğüs eti, diğer kanatlılara kıyasla daha fazla olan hindinin kolesterol oranı oldukça düşüktür. Hindinin faydaları elbette bununla sınırlı değil. Izgarada pişirilmiş 100 gr’lık hindi eti sadece 150 kaloriye sahip. Dolayısıyla diyet yapanlar için ideal bir yiyecek olan hindiyi diyet yaparken tüketmeniz halinde mutsuzum da diyemeyeceksiniz. Zira hindi etinde triptofan aminoasiti bulunur. Bu ise vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun uyarılmasına neden olur.
Hindi protein açısından da son derece zengindir. Bütün temel aminoasitleri içerdiğinden vücut gereksinimlerini olabilecek en iyi şekilde karşılar. 100 gram hindi etinde bulunan protein, kadınlar için önerilen günlük miktarın %51’ini ve erkekler için önerilenin ise %42’sini karşılar.
Hindi eti tüketmek için altı neden
1- Hindi etinin sindirimi kolaydır.
2- Protein değeri yüksektir.
3- Kolesterol ve kalori değerleri kırmızı et ve tavuğa göre düşüktür.
4- Sinirler üzerinde etkili olduğu bilinen B vitaminleri açısından zengindir. Barındırdığı B3 (niasin) vitamini sayesinde karbonhidratları enerjiye çevirmeye yardımcı olur.
5- İçerdiği B12 vitamini sayesinde kansızlığı önler ve hücre gelişimini sağlar.
6- Hindi etinde bulunan başlıca minerallerden olan çinko; bağışıklık sistemi, yaraların iyileşmesi, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemlidir.
Hindiyi yumuşatmak için salamura edin
Bunun için öncelikle hindinin tamamını içine alacak kadar derin bir kaba ihtiyacınız var. Yaklaşık 3 kg’lık bir hindiyi salamura edebilmek için, 4 adet defne yaprağı, 10 adet karabiber tanesi, bir adet limonun suyu, 1⁄2 adet ince dilimlenmiş limon ve 100 gr tuz gerekiyor. Hindiyi derince bir kaba alın. Defne yaprağı, karabiber ve tuzun yarısını hindinin içine, yarısını ise dışına yerleştirin. Limon ve limon suyunu ilave edin. Hindinin üzerini geçecek kadar su ekleyip üzerine streç film çekin. Bu marinat içinde hindinizi en az 4-5 saat bekletin. Daha sonra fırında pişirebilirsiniz.