Malzemeler
Kek için
4 yumurta (beyazları ve sarıları ayrılacak)
100 gr toz şeker
95 gr un
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç kreması:
5 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
1 yemek kaşığı rom
100 gr sütlü çikolata (%35 kakaolu)
50 gr bitter çikolata
250 ml çırpılmış krema
Üzeri için:
150 gr bitter çikolata (%60 kakaolu)
1-2 yemek kaşığı rom
150 ml çırpılmış krema
Pudra şekeri
Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiye pişirme kağıdı serin. Yumurta sarılarıyla akları ayırın. Sarıları şekerin yarısıyla mikserde köpük haline gelene dek çırpın. İçine 2-3 kaşık sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekle gelene kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyin. Köpük haline gelen yumurta aklarını, yumurta sarısına ekleyin. Daha sonra içerisine un, tarçın, mısır unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve yayın. 8-10 dakika pişirin. Henüz sıcakken üzerine pudra şekeri serperek aynı boyutta pişirme kağıdıyla üstünü kapatın ve rulo yaparak soğutun.
Pastanın içine sürmek amacıyla birinci kat krema için benmaride kakaolu fındık kremasını eritin, romu ilave edip iyice karıştırın. Ardından soğumaya alın. Ardından ikinci kat krema için bitter çikolata ve sütlü çikolatayı benmaride eritin ve kenarda soğutun. Üçüncü kat için bir kapta kremayı çırpın. Rulo halindeki keki açıp üzerindeki fırın kağıdını kaldırın ve sırasıyla kremaları üst üste sürün. Hızla rulo yapıp 2-3 saat soğutun. Pastanın üstü için bitter çikolata ve romu benmaride eritin ve soğutun. Başka bir kapta kremayı çırpın, çikolata karışımını içine ekleyip ganaj elde edin. Rulo kekin tamamına sürüp üzerine bıçak yardımıyla çizikler atarak kütük görünümü verin. 3-4 saat daha dolapta soğutun. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin.
Tarif:
Tım Tım Pasta
Seda Sönmez