Tarif: Şef Aycan İntizamoğlu
Malzemeler
- 500 gr Pınar Labne
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 ufak soğan
- 1 büyük patlıcan
- 250 gr Pınar Kasap Dana Kıyma
- 3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 adet lavaş, kavrulmuş çam fıstığı ve nar
Hazırlanışı
- Lavaşı küçük karelere kesin. Biraz zeytinyağı ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 200C fırında iyice kızartı
- Patlıcanları küp küp doğrayıp yine aynı fırında tuz ve zeytinyağı ile harmanlayarak kızartın.
- Diğer yanda bir kabın içinde Pınar Labne, tahin, limon suyu ve bir miktar tuzu iyice karıştırın.
- İnce kıyılmış sarımsak ve soğanı biraz tereyağı ile tavada kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve piş
- Piştikten sonra baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Cam bir kaseye sırayla labneli sos, patlıcan, kavrulmuş kıyma ve kızarmış lavaşları yerleş
- Nar, kavrulmuş cam fıstığı ve kalan lavaşlar ile sü