Barbunyanın içeriğinde yüksek oranda fitat bulunur. Bu da kalsiyum, magnezyum, çinko, demir gibi minerallerin vücut tarafından kullanılmasını engeller. Bu nedenle barbunya tüketirken yanında maydanoz gibi C vitamini içeren gıdalar tüketmeye de özen gösterilmelidir.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4592″ img_height=”400px”]
Kan şekerini oldukça yavaş bir şekilde yükselten barbunya lifli yapısı sayesinde uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4593″ img_height=”400px”]
Kemik gelişimi için faydalı olan barbunya aynı zamanda böbreklerdeki kum ve taşları dökmeye yardımcıdır.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4588″ img_height=”400px”]
100 gr barbunya:
333 kcal
60.0g karbonhidrat
24.9g lif
23.6g protein içerir.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]