Malzemeler
- 300 g un
- 50 g pudra şekeri
- ¼ çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı elma suyu
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Ayçiçek yağı
- 75 g yer fıstığı
Dolgu için;
- 150 g pudra şekeri
- 400 g ricotta peyniri
- 150 g mascarpone peyniri
- 150 g yoğurt
- 3 adet limon
Tarifin yapılışını youtube kanalından takip edebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Cannoli kabuklarını yapmak için unu bir kaseye eleyin, ardından şekeri, karbonatı, tarçını ve bir tutam deniz tuzunu karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp limon kabuğu rendesi, elma suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Tereyağını ekleyin, ardından iyice birleşene kadar karıştırın. Karışımı çalışma yüzeyinize yayın ve pürüzsüz olana kadar 2 ila 3 dakika yoğurun. Hamuru ters çevrilmiş bir kase ile örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Ayçiçek yağını büyük bir tencereye dökün ve orta ateşte ısıtın. Yağ ısınırken, hamuru üçe bölün ve her parçayı oklava ile açarak 5 mm kalınlığında dikdörtgenler elde edin. Açtığınız hamuru çalışma yüzeyinize yayın ve 10 cm’lik yuvarlak bir kesici kullanarak hamurdan parçalar çıkarın. Hamur parçalarını yağlanmış cannoli tüpünün etrafına sarın.
Cannoli tüplerini sıcak yağa koyun, altın kahverengi ve gevrek olana kadar kızartın. Her bir tüpü dikkatlice çıkarmak için maşa kullanın.
İç harcı yapmak için pudra şekerini bir kaseye eleyin, ardından ricotta, mascarpone ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışımı sıkma torbasına alın, her bir cannoli kabuğunu karışımla doldurun. Kalan yer fıstığını ince doğrayın ve her cannoli’nin uçlarına dağıtın ve servis edin.