Unutmayın:
Kenevir tohumu kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve iyi bir lif kaynağıdır.
Kabak çekirdeği, omega 6 gibi yağ asitleri açısından zengindişr, sindirime ve cilt sağlığına iyi gelir.
Yulaf ezmesi kan şekerini düzenlemeye, kilo kontrolüne, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına destek olur.
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 6 adet hurma (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
- 4 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı tam yağlı süt
- ¼ fincan akçaağaç şurubu (pekmez de kullanabilirsiniz)
- 2 adet yumurta
- 1 fincan taze veya dondurulmuş çilek (farklı bir meyve seçebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı kenevir tohumu
Hazırlanışı:
- Fırını 180°C’ye ısıtın. 3 litrelik bir fırın kabını yağlayın. Hurmaları tabana eşit olarak serpin. Büyük bir kapta yulaf, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın.
- Başka bir kapta süt, akçaağaç şurubu ya da pekmez, eritilmiş tereyağı, yumurtalar ve vanilyayı karıştırın.
- Yulaflı kaseye bu karışımı ekleyin ve karıştırarak tüm malzemelerin birleşmesini sağlayın. Hurmaları koyduğunuz fırın kabına aktarın.
- Üzerine çilek serpin ve sertleşene kadar yaklaşık 35 dakika fırında pişirin.
- Çekirdek içlerini ve kenevir tohumlarını fırından çıkardığınız yulaf ezmesinin üzerine serpin. 20 dakika soğumaya bırakın. İsterseniz ekstra akçaağaç şurubu ile ılık veya soğuk olarak servis edin.
- Fırında yulaf ezmesi üstü kapalı olarak buzdolabında 5 güne kadar saklanabilir.
Kaynak: www.marthastewart.com