Kebap kokusu Corona korkusunu yener mi dersiniz? Restoranların önünden geçerken ızgaradan gelen muhteşem kokular sizi yolunuzdan döndürmediyse, o zaman siz de kendinize bir jest yapın, et ya da köfteden sevdiğiniz kebapları evde kendiniz hazırlayın.
Etlerinizi pişirmeye hazırlamak için:
- Yumuşacık ve sulu etler için marinasyon önemli bir adım.
- Bir karıştırma kabında etleri, süt, zeytinyağı, taze ya da kuru baharatlarla karıştırın.
- Taze kekik ve sarımsak da et marinasyonuna ayrı bir lezzet verir unutmayın.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak elde ettiğiniz soğan suyunu marinasyona ekleyebilirsiniz.
- Marine karışımı etlerin üzerini kaplayacak kadar olmalı.
- Marinasyon süresini pişireceğiniz zamana göre ayarlayın, eğer 2-3 saat dinlendirebiliyorsanız ne iyi ama zamanınız az ise daha kısa süre de marine sosunda bekletebilirsiniz.
- Şiş kebap yapacaksanız etleri şişlere aralık kalmayacak şekilde dizmelisiniz.
- Döküm veya ızgara tava kullanmalı ve tavanın çok iyi kızdığından emin olmalısınız.
- Kebanın en güzel eşlikçileri ızgara edilmiş soğan, biber ve domates, unutmayın…
Evde çöp şiş yapımı için tıklayın.
Evde pratik kebap yapımı için tıklayın.