Geleneksel mısır ekmeğine küçük dokunuşlarla farklı bir tat katmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
- 1 ½ su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı ayran
- 125 g kremalı mısır konservesi (bulamazsanız krema kullanabilirsiniz)
- 400 g mısır konservesi, süzülmüş
- 2 adet yumurta
- 200 g tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
- 1/2 yeşil veya kırmızı biber, ince doğranmış
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180C’ye ısıtın. 24cm x 13cm x 7cm boyutlarında bir pişirme tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın, kağıt kenarlardan taşsın.
Un ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyin. Mısır unu ve şekeri karıştırın. Ayran, kremalı mısır konservesi ve yumurtaları çırpın. Eritilmiş tereyağının ½ su bardağını un karışımının üzerine dökün ve birleşene kadar karıştırın. Kırmızı biber, ¾ bardak peynir ve 250 gr süzülmüş mısır konservesini de karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hazırlanan tepsinin içine yayın. Üstünü düzleştirin. Karışımdaki havayı çıkartmak için tepsiyi tezgaha vurun. Kalan mısır tanelerini ve kalan peyniri karıştırın, hamurun üzerine eşit olarak serpin. Spatula ile düzleştirin. 1 saat 10 dakika veya ortasına bir kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirin.
Soğuması için bir ızgara teline çıkarmadan önce 30 dakika tepside bekletin. Servis etmek için bir tahtanın üzerine yerleştirin ve kalan eritilmiş tereyağı ile kıyılmış maydanozu fırçayla ekmeğin üzerine sürün. Dilimler halinde kesip üzerine tereyağı sürerek servis edin.
Kaynak: https://myfoodbook.com.au/