Otların Kraliçesi: TULSİ

Türkçede kutsal fesleğen olarak da anılan, iyileştirici özellikleri nedeniyle geleneksel tıbbın birçok farklı alanında bileşen…

Devamı

Besinlerin 7 Harikası

Süper yiyecek modasına kapılıp, sağlık deposu yiyeceklerden bazılarını gözden kaçırmış olabilir miyiz? Tüm süslü, egzotik…

Devamı

C’nin Gizemi

Grip mevsiminde adeta “koruyucu kalkan” gibi benimsediğimiz C vitamini hakkında bilinmeyenler… Pek çoğumuz bağışıklığımızı güçlendirmek…

Devamı

Tahin ve Mucizeleri

Havaların soğumaya başlamasıyla tahin de sofralara daha sık konuk olmaya başladı. Yemek kültürümüzde ağırlıklı pekmezle…

Devamı

Ashwagandha Mucizesi

Ashwagandha, bilişsel işlevi iyileştiren, kas oluşturmaya yardımcı olan ilginç bir bitki. Stresi azalttığı biliniyor. Sanskritçe…

Devamı

Hangi Mantar? Neden?

İlk kullanımları M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan mantarlardan hem mutfaklarda hem de tıpta yararlanıyoruz. Bazı…

Devamı

Avokadonun Faydaları

Avokado aslında domates gibi bir meyve. Ama diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil,…

Devamı