Malzemeler
3 adet yumurta • 3 adet kabak • 1/2 su bardağı un • 2-3 dal yeşil soğan • 1/2 demet maydanoz • Bir tutam dereotu • Tuz • Karabiber Pul biber • Sıvı yağ • Servis için yoğurt
Kabakları soyun ve rendeleyin (suyunu sıkmayı unutmayın). Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu yıkayıp doğrayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın. Unu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kabak, dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ile tatlandırıp iyice karıştırın. Yapışmaz bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyun ve kabak karışımından bir kaşık dökün. Mücverin her iki tarafını da kızartın. Ardından havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Mücverleri yanında yoğurtla servis yapın.