Yazı: Cansu Coşkun
Bu yazıda salatalarınızda, meyve salatalarınızda, soğuk içeceklerinizde, hazır yaz yaklaşırken yapacağınız ferahlatıcı tatlı atıştırmalıklarınızda uygulalayabileceğiniz meyve, sebze, baharat ve taze ot eşleştirmelerini bulacaksınız. Tat, aroma ve kokularıyla birbirleriyle harika uyum yakalayan bu eşleştirmeleri aklınızın bir köşesinde tutmakta fayda var, zira mutfaktaki sınırsız yaratıcılık alanınızda güzel bir ipucu haritası olabilir. Mesela, aşağıdaki eşleştirmelerden örnek alarak yapacağınız bir limonata bile evde içeceğiniz normal bir limonatadan çok daha farklı bir noktaya gelecektir, tek yapmanız gereken içine biraz yaban mersini ve üzerine biraz lavanta koymanız… Ya da yazın hazırlayacağınız standart bir karpuz tabağını, frambuaz ve fesleğen ile hem tad hem görüntü olarak zenginleştirebilirsiniz. Hem misafir ağırlarken, hem kendi göz zevkiniz ve hazzınız için, hem sevdiklerinizle paylaşmak için hazırladığınız her ürünü, sanki bir catering firması veya restoran hazırlamışçasına özenli sunmak aslında çok basit lekarna-slovenija.com/. Sır doğanın bize sunduğu tüm nimetlerle, yapacağınız asıl ürüne biraz renk, zenginlik ve ahenk katmak. Eğer mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerdenseniz, oyun alanınızda bakış açınızı daha geniş tutarak imrendiğiniz sofraları siz de kurabilirsiniz!
Limon- Salatalık-Nane
Çilek- Fesleğen- Salatalık
Frambuaz- Misket Limonu- Nane
Karpuz- Frambuaz- Fesleğen
Yaban Mersini- Limon- Lavanta
Mango- Hindistan Cevizi- Çarkıfelek Meyvesi
Yeşil Elma- Frambuaz- Biberiye
Ananas- Salatalık- Nane
Portakal- Tarçın- Karanfil
Mango- Ananas- Nane
Fesleğene yakışabilecek meyveler:
- Şeftali
- Kayısı
- Yaban Mersini
- İncir
- Mürdüm Eriği
Kekik ile yakışabilecek meyveler:
- Şeftali
- Kiraz
- İncir
- Kavun
Naneyle yakışabilecek meyveler:
- Limon
- Kırmızı Orman Meyveleri(Böğürtlen, Frambuaz, Yaban Mersini vb)
- Kavun
- Mango
Bazılarının bayıldığı bazılarının da asla tüketemediği kişnişi sevenlerdenseniz yanına yakışabilecek meyveler:
- Mango
- Kavun
Yüzlercesi içinden derlediğimiz bu eşleştirmeler mutfaklarınıza ilham olsun…