Yemek hazırlığı ya da pişirme işlemleri sırasında zamandan tasarruf etmeniz ve başarılı sonuçlar almanız için önerilerimize göz atabilirsiniz.
- Cam kapaklı tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için, iç yüzeyini limon kabuğu ile silebilirsiniz.
- Derin dondurucuya koymak üzere yemek pişiriyorsanız, fazla baharat kullanmayın, aksi halde baharatların tatları keskinleşir ve yemeğin tadı değişir.
- Izgara yaparken, 1- 2 defne yaprağı veya taze biberiye dalını ızgaranın üstüne koyarsanız, hem güzel bir koku yayılır hem de pişirdiğimiz yiyecekler bu aromalardan yararlanır.
- Cevizlerin kabuklarını açmakta zorlanıyorsanız, bir gece tuzlu suyun içinde bekletin. Sabah ne kadar rahat soyduğunuzu göreceksiniz.
- Limonları sıkarken zorlanıyor musunuz? Bunun sebebi aslında sandığınızın aksine güçsüz kol kaslarına sahip olmanız değil limonları buzdolabında saklamanız. Buzdolabında bekletilen limon soğuktan sertleşir ve haliyle de sıkmak güçleşir. Suyundan son damlasına kadar faydalanabilmek için limonunuzu mikrodalgada biraz ısıtın. Isınan limonun kolayca sıkıldığını göreceksiniz.
- Un ya da bakliyatlarınızın böceklenmemesi için saklama kavanozlarının içine bir adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
- Çaydanlığımızda her ne kadar kireçten arındırılmış hazır sular da kullansak, ister istemez bir süre sonra bir kireç tortusuyla karşı karşıya kalırız. Normal yıkamalarla da kolay kolay yok olmayan bu kireç tortularıyla başa çıkmak için kimyasal maddeler içeren kireç çözücüden başka yollar da var. Yapmanız gereken tek şey çaydanlığın içinde sirkeli su kaynatmak.