Yemek hazırlarken ya da mutfak temizliğinde işinizi kolaylaştıracak öneriler hazırladık…
- Yumurta haşlarken kabuğu çatlıyorsa kolayı var; haşlama suyuna bir tutam tuz koyabilirsiniz. Böylece çatlayan yerden yumurtanın suya doğru çıkmasını önlersiniz.
- Çok acı biberleri doğramadan önce elinize çok az zeytinyağı sürün, acının parmaklarınıza geçmesini önlersiniz.
- Yemeğinizde kullanacağınız taneli baharatlarının aromalarından maksimum yaralanmak için önce kısık ateş üzerinde biraz kavurup sonra yemeğinize ilave edin.
- Börek yaparken iç malzemesi olarak pırasa, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler kullanacaksanız, bu malzemeleri önceden hafifçe unlarsanız, böreğiniz sulu olmaz.
- Fırında sebze pişirecekseniz, fırınınızı önceden ısıtın; siz sebzeleri hazırlayana kadar tepsiniz de fırında kalsın ve ısınsın. Böylece sebzeleri tepsiye koyduğunuzda ısı kaybı olmadan daha çabuk pişecektir. Yalnız sıcak tepsiyi fırından çıkarırken dikkat edin.
- Balık ya da tavuk pişirdiğinizde derisinin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, dış yüzeyini nemden kurtarın. Nem ve buhar, istediğiniz gevrekliği yakalamanıza engel olur. Bunun için pişirmeden önce kağıt havluyla iyice kurulayın.
- Kekinizin daha fazla kabarması için kabartma tozunu eklediğiniz sırada birkaç damla limon suyu da sıkın. Limondaki sitrik asit sayesinde kabartma tozu daha aktif hale gelecektir.
- Kesme tahtalarınız hijyenik olması için kimyasal ürün kullanmanıza gerek yok. Evde kullandığınız limon kabuklarını atmak yerine temizlikte kullanabilirsiniz. Tahtanın üzerine biraz tuz serperek limon kabuklarıyla ovalayabilirsiniz. Böylece hem kokuyu alır hem de üzerinde biriken bakterilerden arındırabilirsiniz.