Dünya Sağlık Örgütü, günde en az 400 gram meyve ve sebze tüketilmesini öneriyor.
- A vitamini, kalsiyum, demir, folat ve lif bakımından zengin oldukları için, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- Tüketenler, yemeyenlere göre daha uzun yaşıyor.
- Yeşil yapraklı sebzelerin hücrelerde bulunan telomerleri uzattığı biliniyor. Bu da hücrelerin daha uzun ömürlü olması anlamına geliyor.
- Günde 7-8 porsiyon meyve ve sebze tüketenlerde, depresyon ve anksiyete riski azalabiliyor.
- Meyve ve sebzelerdeki lifler, kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcılar.
- Meyve ve sebze tüketmek vücuda daha fazla antioksidan girişi anlamına geliyor. Antioksidanlar birçok kanser türü için riski azaltmaya yardımcı oluyor.
- Obezite ihtimalini ve vücuttaki yağlanmayı azaltmaya destek oluyor.
- Tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı oluyor.
- Meyve ve sebze tüketmek, bakteri çeşitliliğinin artması bağırsakların daha iyi çalışması anlamına geliyor.
- Daha fazla meyve ve sebze tüketimi, sindirim problemlerini azaltıp metabolizmayı güçlendiriyor.
- COVID-19 gibi bir virüse karşı tam koruma sağlayamasa da bağışıklık sistemini güçlendirerek, bulaşıcı hastalığın iyileşme oranını yükseltiyor.