Malzemeler:
- 4 adet pancar
- 2 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan lekarna-slovenija.com/
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2,5 su bardağı badem unu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz, kimyon, 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Pancarın ellerinizi boyamaması için bir mutfak eldiveni kullanın. Pancarların kabukları soyup kaynar suda 25-30 dakika kadar haşlayın.
Bu arada bir kasede un, kabartma tozu, ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve soğanla baharatları karıştırın.
Haşlanan pancarları süzün ve bir blender’a alın. Pancarların üzerine yumurtaları ve zeytinyağını ekleyin. Homojen bir kıvam alınca kasedeki kuru malzemelerle pancarı birleştirin. Elinizle köfte yoğurur gibi iyice yoğurun. Çok ıslak olduysa kontrollü şekilde un ilave edip dinlendirin. Sonra köfte şeklini verin.
Tavanızı iyice kızdırın, ısınan tavaya biraz zeytinyağı ekleyip köfteleri ekleyin ve ısıyı biraz düşürün. Her iki yüzünü yaklaşık 2’şer dakika pişirin; pancar burgerleriniz hazır.