Ortalama 136 gram olan bir yumru kırmızı pancar 106 mg sodyum ve 9 gram şeker içerir. Bu nedenle diyabet ve hipertansiyon hastalarının kırmızı pancarı dikkatli tüketmesi gerekir.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4586″ img_height=”400px”]
Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, vücudun kan yapımına yardımcı olur ve alyuvar düzeyini yükseltir.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4587″ img_height=”400px”]
Kanın temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına katkı sağlar.
Kırmızı pancara rengini veren betalain aynı zamanda yüksek oranda antioksidan özellik gösterir.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4588″ img_height=”400px”]
Pancar bünyesinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]