Pancarları Pişirmek için:
- 4 adet pancar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- Taze kekik
- Tuz
Humusu Hazırlamak için:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 çay bardağı tahin
- 2 adet limonun suyu
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- Kimyon, Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Pancarları soymadan sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve tuz ile alüminyum folyoya sarın ve hava almayacak şekilde ağzını kapatın. Fırında yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan pancarları fırından çıkarın ve kabuklarını soyun. Biraz ılınmasına dikkat edin, ellerinizi boyamaması için mutfak eldiveni kullanabilirsiniz.
- Pancarları kabaca doğrayın. Nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte blender’a alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin.
- Üzerine çörek otu serpin biraz da zeytinyağı gezdirip servis edin.