Malzemeler
- 1 adet pancar
- 1,5 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Susam
Hazırlanışı
Kabuklarını soyduğunuz pancarı kabaca birkaç parçaya bölün ve tencerede üzerine su ekleyerek haşlayın.
Pancarlar haşlanınca süzün. Rondoya süzdüğünüz pancaları, önceden haşladığınız nohutları ve diğer malzemeleri ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Kıvamı koyu olduysa ayarlamak için 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Humusu üzerine susam ve haşlanmış nohut taneleriyle servis yapabilirsiniz. Yanında kızarmış ekmek iyi gider.